1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Birbirine bağlı iki kattan oluşan dubleks evler bugün emlak piyasasında en çok rağbet gören konut tiplerinden biri. Bunun en önemli nedenlerinin başında da dubleks ev planlarının daha kullanışlı olması ve maliyet açısından da aynı yaşam alanı genişliğine sahip olan tek katlı evlerden daha ekonomik olmaları geliyor.

Dubleks Ev Villa Modelleri Avantaj ve Dezavantajları

Dubleks planlar hem apartman dairelerinde hem de müstakil evlerde uygulanabiliyor. Çatı dubleksi daireler şehir merkezlerinde ferah ve manzaralı konumlarıyla, bahçe katı dubleksler ise geniş oturum planları ve bahçe ya da avlu avantajları ile öne çıkıyor. Apartmanlar söz konusu olduğunda genellikle bahçe katı ya da çatı dubleksleri daha sık görülse de, bazı konut projelerinde ara kat dubleks planlar da bulunuyor. Müstakil projeler söz konusu olduğunda ise dubleks evlerin hem ekonomik hem de inşaat açısından pratiklik sağlayan avantajları var.

Ancak her ne kadar dubleks evler bugün öne çıkan konut projelerini oluştursa da, yatırımcı ve ev sahiplerinin dubleks ev satın almadan önce belli başlı şüpheleri olabiliyor. Dubleks evlerin ısınmasının daha zor olması, çatı dubleksinde düzenli bakım isteyen bazı ekstra özellikler bulunması gibi dezavantajlar bu şüphelerin başında geliyor. Aşağıda dubleks konut tiplerini avantaj ve dezavantajları ile ayrıntılı şekilde değerlendirerek, dubleks konut modelleri arasında en öne çıkan seçenekleri fotoğraflarla inceleyeceğiz.

Dubleks Ev Villa Modelleri Avantaj ve Dezavantajları

Anahtar Teslimi Dubleks Ev Villa Modelleri

Öncelikle dubleks villa tiplerinden başlayalım… Son yıllarda ülkemizde giderek daha da yaygınlaşan arazi üzerine ev yaptırma projelerinde de dubleks evler sıklıkla tercih ediliyor. Ev yaptıranlar için dubleks evlerin en büyük avantajı oturum alanı sınırına uyumlu ama geniş yaşam alanlarına sahip ev planları. Yasal olarak bir araziye ev yaptırırken ilgili yönetmeliklere ve imar planlarına göre arazinin belli bir metrekaresini konutunuzun oturum alanı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin 75 metrekarelik bir oturum alanına sahip bir imar ruhsatınız bulunuyorsa evinizin zemini en fazla 75 metrekare olabilir. Ancak bu alan sizin için yeterli değilse, bu noktada dubleks ev planları imdadınıza yetişiyor. 75 metrekare oturum alanı sınırı bulunan bir araziye dubleks ev yaptırarak 150 metrekarelik bir alana sahip olabilirsiniz.

Bu da elbette çok daha ekonomik bir inşaat maliyeti anlamına geliyor çünkü 150 metrekarelik tek katlı bir ev yaptırmak için satın almanız gereken arazinin çok daha büyük olması gerekir. Arazi bedeli bir yana, dubleks evler çoğu zaman aynı metrekareye sahip tek katlı evlerden daha ucuza mal oluyor çünkü dubleks ev planları daha kompakt ve pratik ev planlarından oluşuyor.

Dubleks Ev Villa Modelleri Avantaj ve Dezavantajları

Betonarme Dubleks Ev Villa Modelleri

Dubleks villalar malzeme tercihi açısından da oldukça zengin. Betonarme dubleksler ile oldukça modern, sıra dışı ve yenilikçi dış cephe planları oluşturulabiliyor. Bu fotoğrafta yer alan betonarme dubleks müstakil konut da, bu tarz tasarımlar arayanlar için örnek teşkil eden, sayfalarımızda öne çıkan başarılı projelerden biri. Ancak araziye ev yaptırma projeleri söz konusu olduğu zaman betonarme evlerin en az tercih edilen modelleri oluşturduğunu da belirtmemiz gerekir. Beton, toplu inşaat ve büyük projeler için daha ekonomik olmasına karşın tekil ve küçük projelerde daha pahalıya mal olan endüstriyel bir malzeme. Dolayısıyla ev yaptırırken daha ucuz ve pratik seçenekler öne çıkıyor.

Çelik Konstrüksiyon Dubleks Ev Villa Modelleri

Çelik dubleks projeleri son on yılın en gözde müstakil villa modellerini oluşturuyor. Fabrikada üretilen ve montajı da çoğunlukla fabrikada gerçekleştirilen Çelik evler hem oldukça ekonomik, hem de hızlı inşaat ve zahmetsiz üretim ve montaj süreci ile öne çıkıyor. Dubleks Çelik evlerin en önemli avantajları, planlama açısından neredeyse sınırsız seçeneğe sahip olmaları ve hayallerinizdeki evi en uygun bütçe ile hayata geçirebilme imkanı elbette.

Dubleks Ev Villa Modelleri Avantaj ve Dezavantajları

Ahşap Dubleks Ev Villa Modelleri

Ahşap dubleks evler hem doğallıkları hem de pratik inşaat özellikleri ile son yılların gözde dubleks ev modellerini oluşturuyor. Ahşap evler bugün çoğunlukla modüler evler şeklinde tasarlanarak projelendiriliyor, bu da istediğiniz evin birkaç hafta içinde inşa edilebilmesi anlamına geliyor. Farklı ahşap türleri ile elbette bu süreler ve evin maliyeti de değişecektir; örneğin bu fotoğraftaki gibi kütük evler daha pahalıya mal olur. Ancak genel olarak, dubleks ahşap evlerin metrekare maliyeti ortalama 2.500 TL’den başlıyor ve tasarım ve inşa süreci de bir ay içinde gerçekleşebiliyor.

Benzer Yazılar

Villa Projelerimiz Nasıl İlerliyor ?

Villa Projelerimiz Nasıl İlerliyor ?

Türkiye’nin birçok noktasında özgün tasarımlar ile villalar üretiyoruz. Ürettiğimiz villalar tamamen kişiye özel tasarlanmaktadır. Arsa halinde aldığımız adresi anahtar teslimi, eksiksiz ve üst kalite de nitelikli villa olarak teslim ediyoruz. Gerçekleşen tüm aşamalar uzman ekibimiz tarafından, mühendislerimiz ve mimarlarımız denetiminde gerçekleşiyor. Villa Yapım Aşamalarımız 1- Sözleşme 2- Projelendirme 3- İnşaat Süreci 4- İnce İşçilik ve […]

Konut Ev Villa Kredisi Nasıl Alınır? Kredi Kullanmadan Ev Villa Sahibi Olmak!

Konut Ev Villa Kredisi Nasıl Alınır? Kredi Ku...

Konut Kredisi Nasıl Alınır? Bir eve sahip olmak, birçok kişinin hayallerini süsler. Siz de bu hayale sahipseniz ama yeterli birikiminiz yoksa bankalardan kredi çekerek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eskiden bankalar tüm kredi taleplerine ihtiyaç kredisi doğrultusunda cevap verirken geçmiş zamanda yürürlüğe giren konut kredisi sistemi (Mortgage) ile ev almak isteyenler için kredi almak çok daha kolay hale […]

Muğla Menteşe Belediyesi Köy Evleri Projesi (Plan ve 3D Görüntüler)

Muğla Menteşe Belediyesi Köy Evleri Projesi (...

Ülkemizin ve Dünya’nın en önemli turizm merkezlerinden birçoğunun bağlı olduğu Muğla ilinin merkez ilçesi olan Menteşe, daha çok Muğla’nın turistik ilçelerine gidilip gelinirken “içinden geçilen bir yerdir” tatilciler için. Geziyi daha çok denizle özdeş tuttuğumuzdan mıdır nedir, deniz kıyısında olmayıp da turist yoğunluğu olan yöremiz pek azdır. Bu, anlaşılabilir bir şey olsa da biz gene […]